Wie zijn wij?

Het Huis van Aandacht maakt deel uit van het aanbod van Leerhuis Westerhelling.  De weekenden van het Huis van Aandacht worden begeleid door:

Elisabeth Wiersma

Sinds 2006 ben ik te vinden op de Westerhelling. Het is een plek waar ik steeds opnieuw inspiratie vind en in contact kom met het wezenlijke in mijn/het leven. In het dagelijks leven werk ik buiten met jonge mensen, als groepsleiding op een buitenschoolse opvang in de natuur en in het Huis van Aandacht. Ik ben een buitenmens en in de natuur ben ik in mijn element. In het verleden heb ik gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs en als ontwikkelingspsycholoog. Momenteel ben ik in opleiding tot geestelijk begeleider.

Aandachtig leven betekent voor mij leven met open handen. Dit is een leerproces waar ik midden in sta. Ik laat me hierin inspireren door de regels van een lied: Dat ik zie wat is/en mij toevertrouw/en het licht niet haat. Deze regels vatten voor mij samen waar het om gaat: zien en ontvangen wat er in en om mij leeft zonder het te veroordelen.

De werkelijkheid zoals die is valt soms moeilijk te ontvangen, maar het is wel waar het echte leven zich afspeelt en waar ik me kan verbinden, met mezelf, met wat ik doe, met de ander. Momenten van verbondenheid zijn voor mij heel vervullend. Daarom probeer ik bewust in het leven te staan, met wisselend succes overigens.

In het Huis van Aandacht hoop ik mensen te ontmoeten die ook deze weg willen gaan. En wil ik iets delen van wat mij op deze weg ondersteunt en inspireert.

 

Manu Wingens

Aandachtig leven betekent ruimte scheppen voor wat er in mij leeft. Door met aandacht stil te staan, kan ik beter voelen wat klopt. Welke weg leven brengt, vervult en waarachtig is.

Er zijn dagen dat ik makkelijk word meegenomen in de rush: de stroom waarin (ik denk dat) van alles moet, druk-druk-druk en voortdurend onderweg naar het één of andere doel. Maar is dat echt zo? En word ik daar gelukkig van? Nee, niet echt.

Oefenen in aandachtig aanwezig zijn helpen me terug te keren naar wat echt belangrijk voor me is, me te verbinden met mezelf en de mensen om me heen. In het Huis van Aandacht wil ik die aandachtige ruimte scheppen en stilstaan bij echtheid.