Ervaringen van deelnemers

“Het huis van Aandacht is wat mij betreft zeer eigen, heb dat nog niet ergens anders gezien. Het is niet opgesteld vanuit een bepaalde geloofsovertuiging, maar nodigt je uit om te onderzoeken wat voor jou aandachtig leven is. Volledig in vrijheid voor wat voor ieder individu goed is. Daarnaast vind ik de ervaring van de groep een ontzettende meerwaarde, door te delen kun je ook leren van anderen en ervaren dat wij allen soms veel, maar vaak ook niet zo veel van elkaar verschillen.” – Sora van Thiel

 

 “Wat ik erg fijn vond aan de weekenden is de indeling van de dag. Dit zorgt voor structuur maar met veel vrijheid voor je eigen invulling. Door de opdrachten en oefeningen tijdens het weekend ga je meteen met het thema aan de slag en krijg je tools waarmee je thuis verder kunt gaan. Hier heb ik nu, maanden later, nog veel aan.

Het huis van aandacht straalt rust en eenvoud uit, in een mooie natuurlijk omgeving. Het is een plek waar ik helemaal tot rust kom. Mede door de begeleiding, die zorgen voor een fijne welkomsfeer, voelde het steeds weer als thuiskomen” – Sandra Claassen

 

“Ik vond het goed dat het twee weekenden waren, en vond ook alle oefeningen goed, maar van mij had het langer mogen zijn, om meer nog te kunnen oefenen in een ritme.”
– Laurens Eijk

 

“Ik heb het huis van aandacht altijd gezien als een goede oefenplek en dat was het nu ook weer. Omdat het niet alleen maar in stilte is, is het nog beter om te oefenen met aandachtig leven, bijvoorbeeld door in gesprek met anderen bij je gevoel te blijven.

Hier wordt alles met veel zorgvuldigheid en respect gedaan. Het kent niet een heel strak paradigma of vaste methodiek – de rode draad is het leven met aandacht en het ruimte geven aan wie je bent om zo je eigen weg (naar binnen en naar buiten) te vinden, maar het is niet zo typisch en geïnstitutionaliseerd als ik bijvoorbeeld bij vipassana of mindfulness gezien heb. Er is hier écht ruimte voor je eigen weg.

Met ontroering denk ik terug aan deze weekenden: door jullie stimulerende en warme begeleiding ervaar ik meer bewustzijn en compassie in mijn leven, en sta ik meer in verbinding met de mensen om mij heen. Mijn eeuwige dankbaarheid voor de veiligheid die jullie mij al die jaren geboden hebben.” – Hilde Smit