Wie zijn wij?

Het Huis van Aandacht maakt deel uit van het aanbod van Leerhuis Westerhelling.  De weekenden van het Huis van Aandacht worden begeleid door:

Elisabeth Wiersma

Sinds 2006 ben ik te vinden op de Westerhelling. Het is een plek waar ik steeds opnieuw inspiratie vind en in contact kom met het wezenlijke in mijn/het leven. In het dagelijks leven werk ik buiten met jonge mensen, als groepsleiding op een buitenschoolse opvang in de natuur en in het Huis van Aandacht. Ik ben een buitenmens en in de natuur ben ik in mijn element. In het verleden heb ik gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs en als ontwikkelingspsycholoog. Momenteel ben ik in opleiding tot geestelijk begeleider.

Aandachtig leven betekent voor mij leven met open handen. Dit is een leerproces waar ik midden in sta. Ik laat me hierin inspireren door de regels van een lied: Dat ik zie wat is/en mij toevertrouw/en het licht niet haat. Deze regels vatten voor mij samen waar het om gaat: zien en ontvangen wat er in en om mij leeft zonder het te veroordelen.

De werkelijkheid zoals die is valt soms moeilijk te ontvangen, maar het is wel waar het echte leven zich afspeelt en waar ik me kan verbinden, met mezelf, met wat ik doe, met de ander. Momenten van verbondenheid zijn voor mij heel vervullend. Daarom probeer ik bewust in het leven te staan, met wisselend succes overigens.

In het Huis van Aandacht hoop ik mensen te ontmoeten die ook deze weg willen gaan. En wil ik iets delen van wat mij op deze weg ondersteunt en inspireert.

 

Corina Frans


“I just want to be.”
 Dit schreef ik eens in mijn dagboek als puber. Het klinkt zo eenvoudig, maar soms blijkt het ook heel ingewikkeld.

Westerhelling is voor mij een plek om thuis te komen; in een open ruimte van aandacht ontdekken wat er nu in mij leeft en wat er verder in mij tot beweging wil komen. Een plek om te vertragen, te ZIJN, en van daaruit stil te staan bij de wezenlijke vragen. Leef ik echt datgene wat bij mij past? Draag ik bij aan iets wat er werkelijk toe doet?

Soms laat ik me voordat ik het besef meevoeren met de waan van de dag en volg ik mijn eerste impulsen. Achteraf voel ik me dan niet vervuld. Ik verlang naar een heldere geest en handelen in verbinding met mijn wezenlijke zelf, de ander en in verbinding met een bron die mijn ego overstijgt. Als ik handel in verbinding met deze bron dan voel ik mij gedragen. Het is alsof een stromende beweging moeiteloos door mij heen gaat en ik vanuit een innerlijk weten het juiste weet te doen.

Kunstzinnig bezig zijn en contact maken met de natuur zijn voor mij manieren om de verbinding met deze bron heel direct te ervaren. Uit het hoofd in de directe beleving ontdekken en luisteren naar dat wat gezien en gehoord wilt worden. Als beeldend therapeut en docent begeleid ik hierin ook anderen.

Als begeleider in het ‘huis van aandacht’ is het mijn drijfveer om een ruimte van ZIJN te kunnen creëren waarin we dit ook in verbinding met elkaar kunnen ervaren.